Als Paralegal heb ik ervaren hoe veelzijdig ons vak is.

Als je tenminste weet wat je kan en waar je gelukkig van wordt.

Dat hele proces van ontdekken heb ik zelf doorleefd. Ik ben begonnen bij een notariaat op ondernemingsrecht maar heb later de overstap gemaakt naar een in-house juridische afdeling bij een multinational. Ik heb veel rechtsgebieden gewerkt, van litigation tot compliance, in uiteenlopende organisaties. En ik heb veel van de wereld gezien. Als Paralegal hoef je echt niet alleen maar met je neus in de dossiers te zitten.

De perfectie die er al inzit zichtbaar en inzetbaar maken

Dat ging allemaal niet vanzelf en heb mij echt moeten ontwikkelen. Zo heb ik ontdekt dat ik kwaliteit in mijn werk heel belangrijk vindt. Een Paralegal kan niet iets ‘half’ doen, juridisch ondersteunend werk vereist perfectie. Het is mijn persoonlijke stokpaardje geworden. Het is de manier waarop ik altijd om ben gegaan met cliënten en collega’s; want als Paralegal ben je ook een visitekaartje van jouw afdeling. In belangrijke veranderingsprocessen kun je als Paralegal een belangrijke rol spelen. Presenteren, communiceren, trainingen geven, workflows ontwikkelen of versterken: in ons vak kun je volop laten zien wat je in huis hebt.

En bij elke stap die je zet in je carrière speelt ook het privéleven een rol. We zijn tenslotte allemaal mens. Hoe blijf je inzetbaar als er thuis ook grote levensgebeurtenissen plaatsvinden? Ik heb daarin best wel moeten zoeken. Het was een proces van mijn eigen grenzen leren herkennen en bewaken. Om je ambities te realiseren, moet je eerst onderzoeken hoe je zelf in elkaar steekt.

 

Paralegal Academy

Mijn kennis en ervaring zet ik nu met veel liefde in om andere paralegals te helpen in hun eigen zoektocht. Om die perfectie die er al inzit ook zichtbaar en inzetbaar te maken.

Dat doe ik met de online training Paralegal Perfect, maar ook met trainingen en cursussen voor bedrijven. Want hoe houd je je mensen gemotiveerd? Hoe bind je hen aan je organisatie? Hoe haal je het allerbeste in je medewerkers naar boven?

Mijn Missie?

De juiste mensen op de juiste plek zien te krijgen. Door inzicht in jezelf en in anderen. Daarmee stijgen mensen en organisaties boven zichzelf uit.

Ontdek meer over mijn trainingen en trajecten